KUNSTUITLEEN PARTICULIERKunstuitleen en Kunstkoop voor particulieren

 

De Kunstkeuken biedt u naast het kopen van kunstwerken ook flexibele en laagdrempelige kunstuitleen en kunstkoop mogelijkheden. U heeft de keuze uit een grote collectie hedendaagse kunst en voor informatie over de prijzen klikt u op een kunstwerk van een kunstenaar en u ziet het aankoopbedrag en het maandelijkse kunstuitleen en kunstkoop bedrag.

Hoe werkt het?


Kunstuitleen
Als u kiest voor kunstuitleen betaalt u een klein bedrag per maand (3% van de aankoopwaarde). 2% is voor de opbouw van uw spaartegoed en 1% is voor de kosten van de uitleen.

Rekenvoorbeeld: U kiest voor een schilderij t.w.v. €1000,00. U betaalt hiervoor €30,00 (3%) per maand waarvan €20,00 (2%) voor de opbouw van uw spaartegoed is en maar €10,00 (1%) zijn de kosten van de uitleen.

Het door u gespaarde bedrag kunt u ten allen tijde gebruiken voor de aanschaf van het kunstwerk dat u thuis heeft. Indien u een ander kunstwerk uit de uitleen-collectie in de galerie of op de website ziet dat u nóg mooier vindt, dan kunt u het altijd omruilen. De minimale looptijd van de kunstuitleen is 12 maanden. U heeft altijd het recht om het kunstwerk aan te schaffen tegen de oorspronkelijke waarde minus het door u opgebouwde spaartegoed.

Kunstkoop
Onze kunstkoop regelingen zijn een aantrekkelijke manier om  kunst te kopen en in termijnen te betalen. Bent u zeker van uw keuze en heeft u geen behoefte aan onze flexibele kunstuitleen mogelijkheden dan kunt u naast het kopen ook kiezen voor onze kunstkoop regeling.

Kiest u voor kunstkoop dan betaald u 20% van de waarde van het kunstwerk aan en heeft u de mogelijkheid om het restbedrag in 12, 24 of 36 termijnen te voldoen. U betaalt jaarlijks 5,9% van de aanschafprijs aan rente.

Kunstadvies op maat

De kunstkeuken kijkt samen met u naar uw wensen, het interieur, de inrichting en het budget om daarna met zorg een kunstwerk te kiezen dat de uitstraling en schoonheid heeft die u zoekt. Onze kunstadviseurs komen altijd vrijblijvend met een of meerdere werken bij u langs zodat u kunt zien hoe het gekozen kunstwerk tot zijn recht komt in uw eigen interieur. Zij kunnen indien gewenst het kunstwerk op de juiste plek en hoogte ophangen.

Mocht u zeer specifieke wensen hebben dan is het eventueel ook mogelijk om een werk in opdracht te laten maken.

Mocht u meer informatie willen dan kunt u via dit formulier contact met ons zoeken.